За трета година Фондът дарява за световно образование на българи, които ще направят България още по-добро място

Тук-Там – най-голямата организация на българи с опит и образование в чужбина, набира сумата от 30 000 лв. за три магистърски стипендии в световни университети. Инициативата се случва за трета поредна година и цели да подпомогне млади, талантливи българи да продължат образованието си в чужбина, а след това да се завърнат и приложат наученото именно в България.

Кампанията “Дари частица по-добро бъдеще” ангажира активните хора в общата ни кауза да направим страната ни още по-добро място чрез инвестиция в бъдещето.

Кампанията показва хората зад частиците – тези, които градят всеки ден и, парче по парче, създават по-доброто бъдеще в България – с личността, работата, ангажимента си. Участие взимат вдъхновители от всяка сфера на живота ни: журналисти, юристи, предприемачи, студенти, учители, спортисти, музиканти, лекари, обществени личности, български кмет.

Стипендиантите на “Иди, учи и се върни”

С първите си две издания Фондът е помогнал на 7 български студенти. Трима от тях вече се завърнаха в България с дипломи от Харвард, Кеймбридж и университета в Марбург. Останалите четирима в момента следват магистратурите си. За тях стипендиите означаваха сбъдване на мечта, която ще осъществят чрез натрупания опит в полза на родината:

“Човек може и трябва да се развива в България, защото това е най-хубавото място, в което можеш да станеш професионалист.”, споделя Виктория Попова, стипендиант на Фонд “Иди, учи и се върни”, 2017 г.

Кампанията за набиране на средства “Дари частица по-добро бъдеще” се случва в рамките на месец февруари 2018 година. Подкрепете я тук.

За Тук-Там

Тук-Там съществува от 2008 г. като неправителствена организация с визия “Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.” Създавa и поддържа общност от инициативни, вдъхновяващи и можещи българи с опит от цял свят, като организира проекти и събития с професионална, образователна и социална насоченост.

https://tuk-tam.bg/.

За Фонд за стипендии „Иди, учи и се върни“

Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” е създаден през 2016 г. с каузата да подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България.

След две успешни издания, над 50 000 събрани лева и 7 реализирали се стипендианти вярваме, че инвестицията в образованието е основен градивен елемент в по-доброто бъдеще на България.

http://fund.tuk-tam.bg/

За контакт

Людмила Добрева

Маркетинг мениджър

ludmila@tuk-tam.bg

0888 601382

Тук-Там Фонд за стипенди и “Иди, учи и се върни”