На 22 февруари 2018 г. от 16.15 ч. в Националния дворец на културата в София ще се проведе дискусия под наслов „Всички пътища водят към Европа? Перспективи за федерален съюз“, организирана от Групата „Спинели“, Европейското движение, Съюза на европейските федералисти и Бюрото за връзка на ЕП в България. Дискусията е част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и има за цел да допринесе към дебата за бъдещето на Европа. Събитието ще бъде излъчвано на живо на www.europarl.bg, както и на Facebook страницата на Бюрото за връзка на Европейския парламент.

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента на България Илияна Йотова. Своите виждания по темата ще споделят заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Моника Панайотова, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Ева Майдел (ЕНП) и Елмар Брок (ЕНП, Германия), Ана Гомеш (С&Д, Португалия), президентът на Групата „Спинели“ Андрю Дъф, бившият евродепутат и бивш вицепремиер на България Ивайло Калфин.

Дискусията ще се проведе в два панела:

· Накъде отива Европа? Съединени европейски щати или разединена Европа на държавите?

· Всички пътища водят към Европа: с различни скорости към „все по-тесен съюз“

Предварителна регистрация

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Участието в събитието (име + имейл адрес) се потвърждава тук.

Всеки участник ще получи обратен имейл с уникален линк, на който се осъществява същинската регистрация за събитието в рамките на Председателството, поради изискванията за мерки за сигурност.

Крайният срок за регистрация е 16 февруари 2018 г.

Допълнителна информация

Събитието ще продължи от 16.15 до 19.00 часа и ще бъде осигурен превод на български и английски език. Пълната програма на събитието ще намерите на www.europarl.bg.

Регистрирайте се за участие тук