София

Остават 5 дни до крайния срок за регистрация за участие в конференцията Интелигентно специализиране и трансфер на технологии като двигатели на новаторството за регионален растеж“. Тя ще се проведе на 3 и 4 май в Националния дворец на културата в София и се организира от Съвместния изследователски център на Европейската комисия като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Сред основните участници ще бъдат комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, зам.- министър председателятТомислав Дончев, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, първият заместник-председател на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, генералният директор на Съвместния изследователски център на Европейската комисия Владимир Шуха.

Конференцията ще събере за конструктивен диалог политици, учени, представители на бизнеса, местните власти и университетите. Те ще обсъждат и изследват възможностите и предизвикателствата пред Европа в областта на създаването на умения, знанията и технологиите, научните изследвания, развитието, образованието, заетостта и иновациите, със специален фокус върху региона на югоизточна Европа и Западните Балкани.

Имейл за повече информация: JRCInnovGrowthConf@ec.europa.eu

Източник: Европейската комисия