На 17.04.2019 г. се проведоха първите симулативни Евроизбори в ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен.

Дейностите започнаха месец по-рано с избор на кандидати за евродепутати от випуска 11 клас. Съвсем като на истински избори кандидатите проведоха своите предизборни кампании, агитираха  съучениците си, следиха изборния процес и търпеливо дочакаха изборните резултати.

Рекордната избирателна активност от 72.19% беше предизвикателство за училищната избирателна комисия, която се справи безупречно. Победител в изборите е Яни Костов Янев от 11-б клас. Избраникът на учениците ще бъде директор за един ден в Деня на ученическото самоуправление – 9 май.

Симулацията на избори за Европейски парламент е част от информационната кампания, посветена на най-важното събитие в ЕС през 2019 година. Кампанията е с посланието „Твоят глас е важен за Европа” и е насочена към средношколци на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път на изборите за Европейски парламент на 26 май 2019 г. Тя има за цел да насърчи младите хора да отидат да гласуват.

С включването си в нашата кампания учениците от ППМГ „Добри Чинтулов” с ръководител г-жа Стефка Генчева дадоха пример пред своите връстници и обществото за активно гражданско поведение.

Надяваме се нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще.

Снимки от събитието може да видите на нашата Фейсбук страница.