Европа Директно” – Сливен посети град Твърдица по време на регионалния Фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница”. Съборът е ежегоден и се провежда за 20-та поредна година. Организатори и домакини са Община Твърдица и Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий 1914”.

С това информационният център стартира ежегодната си информационната кампания: „Европейският съюз близо до вас”, която има за цел да повишава информираността на жителите на Област Сливен относно европейските приоритети и правата им като европейски граждани.

В дните преди Европейските избори, които ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г., кампанията ще премине под мотото „Твоят глас е важен за Европа” и има за цел да мотивира хората да отидат да гласуват за свои представители на Европейския парламент.

Информационната кампания включва мобилни щандове в различни населени места на област Сливен, на които посетителите получават полезна информация и материали за Европейския съюз и най-вече за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, полезна информация за възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани и др.

Снимки от събитието може да видите на Фейсбук страницата на центъра.

График на пътуващата кампания 2019:

  • 04.2019 г. – гр. Твърдица – Регионален събор „Пролетни празници и обичаи – Цветница”
  • 05.2019 г. – гр. Кермен – „Фолклорен събор”
  • 06.2019 г. – с. Бяла – „Празник на билките Еньовден”
  • 07.2019 г. – с. Гавраилово – „Златна праскова”
  • 10.2019 г. – гр. Сливен – Димитровден – Празник на Сливен
  • 11.2019 г. – гр. Котел – Празник на гр. Котел