За втора поредна година информационният център „Европа Директно – Сливен” ще участва в Празника на билките и лечителите Еньовден в село Бяла, община Сливен на 24 юни 2019 г. (понеделник) от 10:30 ч.

На събитието, което се организира от НЧ „Христо Ботев 1936” и Кметство – с. Бяла, центърът ще се включи с информационния щанд „Европейският съюз близо до Вас”. Той е част от програмата, включваща благотворителен базар, изложение на билки, билкови продукти и мед, кулинарна изложба, занимателни игри и др.

Информационната кампания „Европейският съюз близо до Вас” е ежегодна инициатива на Европа Директно Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите относно европейските приоритети.  Мобилният информационен щанд на центъра посещава различни населени места от област Сливен, на които гражданите могат да получат безплатна и полезна информация и материали за Европейския съюз: за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани, околна среда и енергия и др.

График на посещенията за 2019 г.:

  • 04.2019 г. – гр. Твърдица – Регионален събор „Пролетни празници и обичаи – Цветница”
  • 05.2019 г. – гр. Кермен – „Фолклорен събор”
  • 06.2019 г. – с. Бяла – „Празник на билките Еньовден”
  • 07.2019 г. – с. Гавраилово – „Златна праскова”
  • 10.2019 г. – гр. Сливен – Димитровден – Празник на Сливен
  • 11.2019 г. – гр. Котел – Празник на гр. Котел

Приложение: Програма на празника

За въпроси и информация:

Европа Директно Сливен, тел.  (044) 411 832, е-mail: europedirectsliven@gmail.com