Продължава информационното турне на център „Европа Директно – Сливен”  под надслов „Европейският съюз близо до Вас. На 25 юли ние ще посетим село Гавраилово и ще участваме с информационен щанд на Празника „Златна праскова”.

Празникът „Златна праскова” ще проведе за 18 път в сливенското село Гавраилово, което е център на производството на праскови в България. Събитието се организира от Община Сливен, МЗХГ, Кметство – с. Гавраилово, НЧ „Слънце 1928”, Институт по овощарство – Пловдив, Организация на производителите на праскови „Българска праскова” ООД и НССЗ, и е под патронажа на Министъра на земеделието, храните и горите. В празника ще се включат производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, много деца и гости.

Участниците и гостите на празника ще имат възможност да посетят мобилния информационен щанд на Европа Директно – Сливен, на който ще получат разнообразна безплатна и полезна информация за ЕС: за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани, околна среда и енергия и др.

Информационната пътуваща кампания „Европейският съюз близо до Вас” е ежегодна инициатива на Европа Директно Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно европейските приоритети.

График на информационните турнета за 2019 г.:

  • 04.2019 г. – гр. Твърдица – Регионален събор „Пролетни празници и обичаи – Цветница”
  • 05.2019 г. – гр. Кермен – „Фолклорен събор”
  • 06.2019 г. – с. Бяла – „Празник на билките Еньовден”
  • 07.2019 г. – с. Гавраилово – Празник „Златна праскова”
  • 10.2019 г. – гр. Сливен – Димитровден – Празник на Сливен
  • 11.2019 г. – гр. Котел – Празник на гр. Котел

 Снимки от предишните ни посещения можете да видите на нашата фейсбук страница.

За въпроси и информация:

Европа Директно Сливен, тел.  (044) 411 832, е-mail: europedirectsliven@gmail.com