С участието си в празниците „Еньовден” и „Златна праскова”, „Европа Директно – Сливен”  приключи лятната си информационна кампания с мотото „Европейският съюз близо до Вас”.

През месец юни и юли мобилният информационен щанд на Европа Директно Сливен посети Празника на билките „Еньовден” в село Бяла и „Златна праскова” в село Гавраилово. Стотици гости и участници имаха възможност да посетят нашия информационен щанд и да получат разнообразна безплатна и полезна информация за ЕС, включваща правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, работа и пътуване в ЕС, възможности за обучение, финансиране на бизнеса и земеделските стопани, околна среда и енергия, образователни и занимателни материали за деца и младежи, и др.

Информационната пътуваща кампания „Европейският съюз близо до Вас” е ежегодна инициатива на Европа Директно Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно европейските приоритети.

Кампанията ще бъде възобновена през есента, когато традиционно ще поставим информационен щанд на главната улица Сливен по време на Празника на града – Димитровден, 26 октомври.

Снимки от всичките ни посещения можете да видите на нашата фейсбук страница.

Екипът на Европа Директно – Сливен Ви желае прохладно лято и до нови срещи през есента.