Като част от кампанията #ЕвропаСрещуCovid19, Бюрото на ЕП в България публикува плакати за оцветяване, с които да изкажем благодарност на всички хора, работещи „на първа линия“ по време на пандемията. Плакатите могат да бъдат разпечатани и оцветени, а след това снимани и споделени в социалните мрежи с хаштага #ЕвропаСрещуCovid19.

Днес повече от всякога е изключително важно да чувстваме силата на единството. Настоящата пандемия ни показа, че в трудни времена хората са по-сплотени и станахме свидетели на безброй примери за взаимопомощ. Европейският парламент е събрал истории за солидарност и надежда от цяла Европа на сайта https://www.europarl.europa.eu/europeans-against-covid19/bg/. Можете да ги разгледате и да споделите онези от тях, които Ви вдъхновяват!

За да засвидетелства своята подкрепа за всички герои „зад кулисите“, Бюрото на Европейския парламент в България Ви предлага три плаката за оцветяване, с които можете да изкажете признателност за усилията на хората в челните редици на борбата с пандемията от COVID-19. Дължим огромна благодарност на всички лекари, медицински сестри, санитари, учители, пожарникари, шофьори, чистачи, ресторантьори, продавачи, доброволци и всички останали, които продължиха да работят, изложени на огромен риск, с цел да ни предпазят и да помагат на другите.

Можете да отпечатате плакатите, да ги оцветите така, както Ви харесва, или да ги дадете на децата Ви да ги оцветят. След това можете да ги снимате и споделите в социалните Ви мрежи, като използвате хаштага #ЕвропаСрещуCovid19 и ни тагнете (@eplosofia във Фейсбук, @EP_Bulgaria в Туитър и Инстаграм). По този начин ще покажете личната си подкрепа за самоотвержената работа на хората, които се грижат за нас, нашите приятели, близки и роднини.

Можете да изтеглите плакатите от линковете по-долу.

Дейността е част от кампанията на Европейския парламент #ЕвропаСрещуCovid19.