Конференция за бъдещето на Европа

В понеделник в 14.00 ч. (българско време) съпредседателите на Изпълнителния съвет ще представят новата цифрова платформа на Конференцията – централно място за принос на гражданите.

Многоезичната цифрова платформа ще даде възможност на гражданите от цяла Европа да допринасят пряко за Конференцията и да представят вижданията си по всяка тема, която считат за важна за бъдещето на ЕС. Научете повече за платформата тук.

На пресконференцията ще присъстват съпредседателят на Изпълнителния съвет от Парламента Ги Верхофстад (Renew, Белгия), от името на председателството на Съвета на ЕС португалският държавен секретар по европейските въпроси Ана Паула Закариаш и заместник-председателят на Комисията Дубравка Шуица, отговаряща за демокрацията и демографията. Те ще се съсредоточат върху това как този иновативен онлайн ресурс ще гарантира и улесни открития и приобщаващ дебат за демокрацията на участието.

Когапонеделник, 19 април 2021 г. около 14.00 ч. (българско време)

Къде: в пресцентъра на Европейската комисия.

Всички представители на медиите, които са акредитирани в Комисията, ще получат връзка за дистанционно участие. Имайте предвид, че физическото присъствие на журналистите в пресцентъра не е възможно съгласно действащите правила. За процеса на акредитация на Комисията и друга полезна информация кликнете тук.

Можете също така да я проследите на живо в Мултимедийния център на Парламента и в EbS.

Линк към платформата: Конференция за бъдещето на Европа

Източник: Европейският парламент